Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vagyonőr

romeo822,2015.03.19 00:49

Én pont egy olyan cégnél /alvállalkozóknál dolgoztam ahol 2000ft alatti vállalási díj nem volt. Az őrök bére átlag 450/ó. Mindenki csak azt hallgatta ,hogy melyik területi vezető vagy éppen a vállalkozó embere hol építkezik milyen autót vett vagy mekkora összeget kaszinózott el. Eljárás is folyik a cég ellen.

KÖZÖSSÉGI OLDAL!

FVSZ-alelnök,2015.03.18 11:45

"ÖTLETELÉST" hirdetünk! Várjuk a kollégák szinvonalas,életszerü,előre mutató ötleteit EGY KÖZÖSSÉGI,MOZGALMI,INFORMATIV OLDAL LÉTREHOZÁSA ÉRDEKÉBÉBEN! Céljaink:A TEHETETLENSÉG,A TELJES MUNKAJOGI KISZOLGÁLTATOTTSÁG... ÉRZÉSÉNEK FELSZÁMOLÁSA,a HATÉKONYSÁG ABSZOLÚT NÖVELÉSE,LÉNYEGES INFORMÁCIÓK SZÉLESEBB KÖRÜ KÖZZÉTÉTELE,etc. Elérhetőség: fvsz@freemail.hu fvsz@gmail.hu

SZJA-1% INGYENES FELAJÁNLÁS

FVSZ-alelnök,2015.03.18 11:21

Kérjük az ingyenes támogatást! Továbbra is,aktuális! FVSZ adószáma: 18330838-1-02

Készenléti JELLEGŰ munkakör

FVSZ,2015.03.14 13:00

A készenléti JELLEGŰ munkakör már az 1992. évi XXII. tv.-be is benne volt, vagyis már több, mint 20 éve. Viszont 2004. 05. 01.-től hatályon kívül kellett volna helyezni, ami nem történt meg. Ez olyan eset, mint a kötelező kamarai tagság is volt. Sok éven át teljesen törvénytelen az alkalmazása figyelembe véve, hogy a Lisszaboni Szerződés (EU tagállamként) magasabb szintű jogszabály, mint maga a Munka Törvénykönyve. Egyénbként csak Magyarországon létezik készenléti jellegű munkakör, meg ingyen munkra kötelezés legálisan úgy, mint a kötelező kamarai tagság is csak itt volt. Ezentúl kevesebbett kell majd dolgozni ugyanazért a pénzért, és több munkavállalót kell majd alkalmazni VAGY ugyanannyit kell majd dolgozni (az évi 200 órányi túlóra keretig), de a bérpótlékokat ki kell fizetni minden egyes munkaórára.

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Zoo,2015.03.14 13:41

Tisztelt FVSZ!
Érdeklődöm, hogy csak az alkalmazotti jogviszonyú személy és vagyonőrökre lesz érvényes ez a változást, vagy az egyéni vállalkozó személy és vagyonőröket is érinteni fogja?

Re: Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

FVSZ-alelnök,2015.03.14 15:38

EGYÉNI VÁLLALKOZÓKRA NEM VONATKOZIK!

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

1956,2015.03.14 14:13

IGY VAN! JELENLEG 2015-ben,a kötelező legkisebb szakmai órabér:702ft! 174.Óra×702ft=122.000Ft! bruttó+pótlékok! S EZT MINDENKINEK,MEG KELL KAPNIA! HA NEM,KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS BÜNCSELEKMÉNYE TÖRTÉNIK!!! A MUNKAADÓ RÉSZÉRŐL! Évek óta,leginkább ez megy=Kötelező szakmai minimálbér bankszámlára utalva=minimum 122.000ft/hó/bruttó-/nettó értéke/+boriték a fennmaradó /plusz órákra/összeggel! MOST EZ IS MEGVÁLTOZIK! MEGSZÜNIK AZ INGYEN MUNKA!,AMI ÁTLAGOSAN HAVONTA 66-90.ÓRA! 240/264.ÓRA VOLT EDDIG,EZUTÁN 174.ÓRA!

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Csak az igazat,2015.03.14 17:45

2003-2004.ápr.: A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR MEGHATÁROZÁSA IS PROBLÉMÁT VETHET FEL,UGYANIS AZ Mt. NEM DEFINIÁLJA ENNEK FOGALMÁT! / VAGYIS AZ EU-CSATLAKOZÁSUNK PILLANATÁBAN,NEM VOLT MEGHATÁROZVA A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR FOGALMA!!! EZT A 2007.06.18-án ELFOGADOTT/elqró kormány/,a 2007.évi LXXIII.törvény pótolta:AZ Mt. IMMÁR TARTALMAZZA A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR FOGALOM MEGHATÁROZÁSÁT!/ Folytatás 2003-2004.ápr.: A gyakorlat szerint készenléti jellegü munkakörnek az a munkakör minősül ,melyben a munkavégzés tartama rövidebb a beosztás szerinti munkaidő hosszánál,a munkaidőn belül a munkával nem töltött idő és a munkakörülmények jellege alapján lehetősége van a munkavállalónak REGENERÁLÓDÁSRA,egyébként pedig a munkaidőn belüli munkavégzési kötelezettség felmerülése ESHETŐLEGES! Hogyan emelhető a munkaidő mértéke a készenléti jellegü munkakörben? Az EURÓPAI BIZOTTSÁG 2003.nyarán! ELLENŐRIZTE,a teljes magyar munkajogi jogharmonizációt. HÁROM FENNTARTOTT KIFOGÁS MARADT,melyek közül talán a LEGFONTOSABB A MUNKAIDŐ MÉRTÉKÉNEK A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRBEN TÖRTÉNŐ MEGEMELÉSÉRE VONATKOZOTT. E munkakörben a Mt.117/B § /3/ bekezdése alapján a felek megállapodása mellett a jogalkotó a munkaviszonyra vonatkozó szabályban,igy kollektiv szerződésben is lehetőséget teremtett a legfeljebb NAPI 12.ÓRÁS illetve HETI 60.ÓRÁS TARTAMÚ MUNKAIDŐ MEGHATÁROZÁSÁRA. A munkaidő megszervezéséről rendelkező 93/104/EK IRÁNYELV UTOLSÓ CIKKEJE VISZONT az OPT OUTRA/MAGYARÁN A HETI 48.ÓRÁS MUNKAIDŐTŐL TÖRTÉNŐ ELTÉRÉSRE/ csak a felek önkéntes megállapodása esetén ad lehetőséget. HATÁLYON KIVÜL KELLETT HELYEZNI A TÖRVÉNYNEK AZ EMLITETT ,A MUNKAVISZONYRA VONATKOZÓ SZABÁLYRA VONATKOZÓ FELHATALMAZÁSÁT,IGY készenléti jellegü munkakörben ÉRVÉNYESEN KIZÁRÓLAG A MUNKAADÓ és a MUNKAVÁLLALÓ ALKUDOZHAT A MUNKAIDŐ 8 és 12.ÓRA KÖZÖTTI MÉRTÉKÉRŐL. MEGJEGYEZZÜK,HOGY AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG JELENLEG VIZSGÁLJA FELÜL AZ IRÁNYELV SZÁMOS RENDELKEZÉSÉT,A REVIZIÓ KERETÉBEN FELMERÜLT az OPT OUT ELTÖRLÉSE VAGY SZIGÓRUBB FELTÉTELEKHEZ KÖTÉSE..... forrás:munkaugyilevelek.hu/2004/04/munkajog---2004/ ÖSSZEGZÉS:ABSZOLÚT IGAZ,HOGY 2004.05.01-TŐL HATÁLYON KIVÜL KELLETT VOLNA HELYEZNI-ELTÖRÖLNI A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRT! AMI NEM TÖRTÉNT MEG! KÖVETKEZMÉNY:A CÉGEK KÖNYVELŐIRODÁI és HR-VEZETŐI,különösen 2007-től ÁTLAGOSAN 261.ÓRÁS ÓRAKERETBEN DOLGOZTATTÁK A VAGYONŐRÖKET,A 174.ÓRÁRA JÁRÓ FIZETÉSÉRT! FELELŐSE:11.ÉVE NINCS,A TÖRVÉNYTELENSÉGNEK!

Re: Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Hubert,2015.03.14 20:44

EURÓPAI BIZOTTSÁG összegzése: MEGITÉLÉSÜK SZERINT NEM TELJESÜL A MUNKAVÁLLALOK VÉDELME MAGYARORSZÁGON!!!

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Sanyi,2015.03.14 20:41

Tisztelt FVSZ!
Mindkettővel jól járunk, előbbivel a mentális és fizikai egészségünk, párkapcsolati, családi életünk mutathat javuló tendenciát, utóbbival a pénztárcánk vastagodhat. Remélem realitássá válik az álom, hogy PÓTLÉKOKAT kapjunk, ami már évtizedek óta járna!

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Tóth János,2015.03.17 12:37

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Tóth János,2015.03.17 12:38

MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Csak az igazat,2015.03.07 16:52

A Munkástanácsok Országos Szövetsége/MOSZ/ szerint TÚLSÁGOSAN LEGYENGITETTÉK A MUNKAVÁLLALÓI JOGVÉDELMET. A MUNKÁLTATÓK JELENTŐS RÉSZE GONDOLJA ÚGY,HOGY A JOGKÖVETŐ MAGATARTÁS NEM KIFIZETŐDŐBB,MINT A JOGSÉRTÉSEK. -nyilatkozta Palkovics Imre,a MOSZ elnöke. A napokban nyilvánosságra hozott munkaügyi statisztikával kapcsolatban,amely szerint A JOGSÉRTÉSEK ARÁNYA A KORÁBBI 50%-ról 70% FÖLÉ EMELKEDETT,a szakszervezeti vezető megjegyezte:EZ EGY OLYAN FOLYAMAT,AMIT NEM LEHET TÉTLANÜL NÉZNI. Hozzátette:TÚLSÁGOSAN GYENGE AZ ELLENŐRZÉS,a BIRSÁGOLÁS,NINCS VISSZATARTŐ EREJE A FELÜGYELETI INTÉZMÉNYEKNEK. Palkovics Imre szerint MEG KELLENE ERŐSITENI A MUNKAVÁLLALÓI JOGOKAT AMELYEK SZABÁLYOZÁSA SAJNÁLATOS MÓDON A POLGÁRI JOG! IRÁNYÁBA MENT EL. A POLGÁRI JOG EGYENRANGÚ FELEKET FETÉTELEZ A SZERZŐDÉSKÖTÉSNÉL,A MUNKAVÁLLALÓK AZONBAN SOHA NEM VOLTAK és NEM IS LESZNEK EGYENRANGÚAK a BEFEKTETŐKKEL,VÁLLALKOZÁSOKKAL. EZÉRT KELL A JOGNAK,A SZOCIÁLIS ÉRTÉKEKET SZEM ELÖTT TARTÓ ÁLLAMNAK ARRÓL GONDOSKODNIA,HOGY EZ AZ EGYENSÚLYTALANSÁG! KIKÜSZÖBÖLHETŐ LEGYEN.

Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Veszprém,2015.03.09 10:53

Rabszolgák elsősorban.
A vagyonőrök első számú közellensége a foglalkoztatásuk rendszerében megbúvó kiskapu, amit készenléti jellegű munkakörnek hívnak. Ez ellen, pontosabban az alkalmazhatóságának konkrét, szakmákat érintő felsorolásáért kell lobbizni, küzdeni. Mindenkit kirúgnának, ha a törvény(munka) szerint látná el a dolgát. Az emberek többsége aláír, amivel lényegében lemond a szabadságairól, magánéletéről stb. Normál munkaidőben történő foglalkoztatásnál a munkáltató sokkal nehezebben tudná folytatni ezt a kizsákmányolást, saját zsebtömést.
Nyilván nem a Kamara, és nem az egyes vagyonőr fogja kijárni a változtatást, mindenhez idő kell, sok-sok idő és türelem.

Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

1956,2015.03.09 12:40

Igazad van,szerintem/ünk is ez a jelenlegi legnagyobb probléma! A/Kamu/ készenléti jellegü szolgálat,kombinálva a munkaerő kölcsönzéssel/mint munkaadó/! Az FVSZ minden szinten igyekszik kijárni ezt a létfontosságú változtatást! Legutóbb is,ezt TETTÜK! Ismertetem a szakmai Kamara /korábban ismertetetett/ a vagyonvédelmi törvény módositó javaslataira,született FVSZ-válaszát: "T.Német Ferenc elnök úr/SZVMSZK/! Megkeresésére,mint az Fvsz elnöke,a következő észrevétellel élnék. Olvasva az új vagyonvédelmi törvény módositására tett/megküldött/ javaslataikat,kicsit meglepődtem! Önök azt mondják,a MUNKAVÁLLALÓKAT KÉPVISELIK. Javaslataikból azonban sokszor,nem ez olvasható ki! Előre kivánom bocsátani:-BÁRMILYEN MUNKAVÁLLALÓKAT ÉRINTŐ VÁLTOZÁST/VÁLTOZTATÁST A TÖRVÉNYBEN,KIZÁRÓLAG A TELJES INGYENESSÉG! BIZTOSITÁSA MELLETT,TUDUNK CSAK ELKÉPZELNI! Javaslatom és kiegészitésem:-Kérem vegyék figyelembe az új törvény tervezetéhez,hiszen TÖBB MINT SZÁZEZER! MUNKAVÁLLALÓRÓL VAN SZÓ! 1.A 24.ÓRÁS SZOLGÁLAT/KÉSZENLÉTI JELLEGÜ/ TELJES ELTÖRLÉSE ÉS MEGTILTÁSA! 2.A törvény szerint kizárólag EGY ALVÁLLALKOZÓ lehet,ha a MEGBIZÓ HOZZÁJÁRUL! Ennek szigorúan érvényt kell szerezni! 3.A MUNKAERŐ KÖLCSÖNZÉS KIZÁRÁSA A VAGYONVÉDELEMBŐL! 4.SZÉKHELY SZOLGÁLTATÓK KIZÁRÁSA! A vagyonvédelmi szakszervezetek egyetértésével teszem a javaslatot. Kérem levelem tudomásul vételét és várom válaszát. 2015.Február.24. Kiss Zoltán FVSZ-elnök"

Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Veszprém,2015.03.13 19:11

Úgy látom elkezdődött a harc! Két hónap és valami történni fog, hála és köszönet azoknak, akik kijárták. Egyre kíváncsibb lettem, hogy mióta létezik ez a "készenléti munkakör", vajon melyik kormány alatt került bevezetésre. A várható megszűnésével változások elé néz a szakma, nagyon örülök. Remélem sok nyugger cégtulaj tépi a kopasz, bűnözővé vált fejéről a maradék, még őszülésnek sem indult haját.

Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

1956,2015.03.13 21:17

NAGYON JÓL ÉRZÉKELED! FOLYTATÓDIK ÉS BIZTOSITHATOK MINDEN KOLLÉGÁT,hogy FOKOZÓDIK ÉS ERŐSŐDIK A "HARC",és immár a 2.FELVONÁSA KÖVETKEZIK! ANNÁL IS INKÁBB,MERT A SZAKSZERVEZETEK VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐI,TAGJAI KÖZÜL ALKALMAZOTTKÉNT SOKAN!,UGYANCSAK HETI 72,esetenként 96.ÓRÁKAT! DOLGOZNAK! VAN TEHÁT SZEMÉLYES ELKÖTELEZŐDÉSÜNK is,és TOVÁBBI MOTIVÁCIÓNK A "HARCHOZ"! Elqró kormánya idején,2007-ben vezették be a KAMU/KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRT! Azóta totális lett a tehetetlenség,a kilátástalanság,a rabszolgatartás! Reménykedjünk,hogy néhány hónap alatt vagy legkésőbb ez év végével,MEGSZÜNTETIK! Biztos,hogy nehéz napok jönnek a "tábornok maffia" cégtulajdonosaira! NAPRÓL-NAPRA,EGYRE NEHEZEBBEK! NAGY VÁLTOZÁSOK LESZNEK!

Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

1956,2015.03.13 21:37

MEGITÉLÉSEM SZERINT:-A LEGNAGYOBB VÁLTOZÁS AZ LESZ,HOGY MEGSZÜNIK A 24.ÓRÁS SZOLGÁLAT! /Sokan ennek nem fognak örülni / 8-12.ÓRÁSRA LESZ KÖTELEZŐ ÁTTÉRNI! HETI 40 illetve 48.ÓRÁS MUNKAHÉT,MELLETT! HAVI ÁTLAG 174.ÓRA+esetleges fenti időtartamú TÚLÓRÁK! 174.ÓRA/HÓ=122.000ft FIZU+éjszakai pótlék+ünnepnapi pótlék+esetleges túlórák.

Re: Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Zoo,2015.03.14 10:38

Mivel itt csak a készenléti-jellegű munkavállalókról beszélnek, tehát ALKALMAZOTTAKRÓL, így felteszem a kérdést: mi van az egyéni vállalkozó vagyonőrökkel? Ezen rétegnek nincs készenléti szolgállati ideje. Két dolog vonatkozik rájuk: 24 óra szolgálat után 24 óra pihenőt kell tartani, ill. minden héten egybefüggően 48 óra pihenő időt kell beiktatniuk, amiket természetesen ha betart-betart, ha nem akkor nem.
Itt nincs készenléti szolgálati idő!!!!
Amennyiben ténylegesen csak az alkalmazottakra fog ezen szabály vonatkozni, abban az ersetben könnyen lehet, hogy csak 12 óra szolgálati idő lesz a 24 óra helyett. Ami azt eredményezi: az eddig keresett 100000ft nettó helyett 75000ft nettó ból kell megélni. Természetesen ez több szabadidőt eredményez, lehet pihenni. A magyar ember ismerve, másodállást fog vállalni, hogy megéljen, így a leterheltség másmilyen formában fog jelentkezni. Ez a jobbik eset, mert lehet, hogy "átkényszerítik" egyéni vállalkozói státuszba a delikvenst, hisz így még jobban járnak a vagyonvédelmi cégek, mert nem kell szabadságot fizetni, munkaruhát biztosítani, könyvelőt fizetni. Ez a tendencia MÁR kézzelfogható a környezetemben. Van olyan cég, aki CSAK egyéni vállalkozó vagyonőrökkel áll szóba. Az egyéni vállalkozó biztonsági őrök olyan mértékű adóprés alatt álnak, ami után egy 10 x 24 órás szolgálat után, /700 ft. óradíjat feltételezve/ megközelítőleg /jó esetben/ nettó 68000ft marad. Amennyiben az egyéni vállalkozókra is vonatkozni fog a kérdés, abban az esetben mégnagyobb a "gáz", mivel pl. 750ft órabérrel számolva /ez egy álom órabér itt a környezetemben/ 180 órát feltételezve, 12 órás penzumot figyelembevéve= 135000ft. bruttót eredményez. A járulékok, adók tagdíjak, könyvelői költség, gépjárműhasználati költségek, stb. után cirka 30000ft. marad nettóba. Hajrá magyarország, hajrá magyarok!!!!
Amennyiben valaki konkrétabb dolgokat tud az álltalam leírtakról, kérem ossza meg itt. A negatív tendenciákat figyelembe véve, amik a biztonsági őröket érik, / az elmúlt 15 évre értem/ abban az esetben nagyon észnél kell lenni. Lassan jobban megéri elmenni egy gyárba dolgozni. A külföldi lehetőségeket nem is említem, mert agyvérzést kapok.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Zoo,2015.03.14 11:06

Mielőtt jó magyar szokás szerint azzal vádolna meg bárki is, hogy nem tudok örűlni semminek, és csak a negatív dolgokat látom mindenben, meg kell jegyeznem: a leírtakat a nagy büdös jelenlegi tényekre alapoztam. Amennyiben nem változik drasztikusan a bérezés vagy a szolgáltatás díja, ill. az adózás mértéke, abban az esetben ez vár ránk.Sokan nem azért vállalunk ennyi órát, mert kapzsik és harácsolók vagyunk. A valóság az, hogy MUSZÁLY !!! Sokan nem hogy 300 órát, ha nem 400-500 órát is bevállalnak !!!!!!!! Ezt vállalkozóként törvénytelenűl vállalják, de MUSZÁLY !!!
Mindenki nem mehet el az országból, bár sokan megtennék.
Ez ami elindúlt, nagyon jó és már régen időszerű volt, de a következő lépést nagyon gyorsan meg kell tenni mert ÉHEN DÖGLÜNK!!!