Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.09 19:19

Szemléletes-válasz:Gumikéz! Pajtás:A MI ESETÜNKET, olvashatod a Menü-Olvasónk levele rovatban! Kérünk vedd a fáradságot,-Te is-olvasd végig figyelmesen és tanulj belőle! Az "eset" óta is ugyanazon telephelyen dolgozunk! Az érintett- ismert nevü cég -pedig miután /ki/fizetett, aláiratott egy megegyezést,hogy "kölcsönösen hallgatunk az ügyről" Azóta lassan két év telt el...nem történt semmi...és nemhogy hire nem ment a szakmabeli cég között "ténykedésünknek",hanem még a telephelyet átvevő uj cég felé is titkolták a történteket!!! Szerintem:-Ugyanis a CÉG HIRNEVE fontosabb volt,a cégvezetés ezért igy döntött...Kiméletlen konkurenciaharc dul ugyanis a szakmabeli cégek között és "NEM KELL A TÖRTÉNET" !!! Ennyit az urban legend:-"feketelistás vagyonőrök listájáról"...

Sümeg

Toto,2014.12.09 17:46

Ezért kellene összefogni,és közösen fellépni,így nem tudnának semmit csinálni,hisz mindenkit nem küldhetnek el,ki termelné nekik a pénzt?Ha belenyugszol akkor felesleges siránkozni,hisz ők nem fognak a te érdekeidhez igazodni! Sajnos ők a kiskirályok ,bármilyen oldalról is nézzük! De ahol már tízen megértitek egymást ,és dolgoztok vagy tizenketten ,akkor lehetne lépni,hisz a munkát a munkaközvetítő vagy más kis alvállalkozó nem végzi el! ! Szomorú,hogy ez nyílt titok,és nem tesznek ellene!Ha megbírságolják őket, a te szabadságra ,táppénzre ,és egyéb juttatásra járó pénzedből könnyen kifizetik,és jócskán marad még a zsebükben ! El kellene érni ,hogy akiket már megfogtak ne dolgozhassanak ebben a szakmában más adószámmal ,más néven,de még a családtagjaik sem!Igazad van ,kell a gyerekeknek a kenyér,de ez csak morzsa ,és bele dögölhetünk akkor is a kalács az övék lesz,ha nem teszünk ellene!!!

Re: Re: Dunaujváros

Jog..,2014.12.06 13:08

Jogos! Személyes tapasztalatom, hogy az aktívak béreit tartják mesterségesen alacsonyan a "nyuggerek". A havi 100-on ezer BM nyugdíj mellé nekem is mindegy lenne, hogy 380 vagy 420 ft/óra lenne a mellékes! Nekik nem kizárólag ebből kell fenntartani magukat és a családjukat! Persze ez nem csak a volt BM dolgozókra jellemző.

Dunaujváros

Varga Attila,2014.12.04 10:56

Nem a rezsi órabéreket kell fixálni hanem a vagyon őrők nettó bérét! a rezsi órabendetkéne már tenni eben aszakmában,csak senki nem mer szembe menni a Belügyminiszterrel,igyhát olyan mintha semmi sem történt volna.

Re: Dunaujváros

Robi 68,2014.12.04 21:19

Én meg azt gondolom amíg ez a szakma tele van nyugdíjas rendőrrel katonával bányásszal addig ők sajnos letörik az árakat mert nekik elég a 350 Ft is mert a póstás viszi minden hónapban a havi 200 at!!! Addig amíg a nyugdíjas dolgozhat addig nem lesz tiszteséges fizetés és nem csak erre a szakmára vonatkozik!! Én azt gondolom aki nyugdijjas az üljön otthon az asszony szoknyáján de ne a munkanélküli terhére a munkahelyen!!!!

Re: Re: Dunaujváros

KÖLÖMBÖZETI VIZSGA,2014.12.05 07:43

Ez 100 %-ban igaz.Az említett "öregek" elvesztenék a nyugdíjukat,amennyiben nem feketén és szürkén foglalkoztatnák őket(vagy felhagynának az unalomból űzött munkavégzéssel),mivel a szokássá vált havi 240+ órára járó tisztességes bér már bőven meghaladná a limitet(túlórák+műszakpótlékok,persze nem készenlétis szerződéssel).Tisztelet a korhatárt betöltött,megalázó nyugdíjat kapó,40+ évet ledolgozott embereknek,akiktől senki nem sajnálja a munkát(remélem).

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.26 15:13

2015.év:A Munkaügyi hatóságok célkeresztjében! a munkaerő kölcsönzés,valamint az ágazatban bevezetik a forditott áfa fizetést/a kiterjedt adócsalások miatt/! VÉGRE!

Re: Munkaerő kölcsönzők

Tigana,2014.11.27 11:28

Ez nekünk, munkavállalóknak miért jó elmondaná valaki?

Re: Munkaerő kölcsönzők

Varga Attila,2014.12.04 11:07

Nesze semmi fogd meg jól!

Dunaujváros

Varga Attila,2014.12.04 11:02

hellyesbités,rendet kéne már tenni eben a szakmában,nem arezsi órabéreket manipulálni tisztességes pénzt adni a vagyon őrnek! mig Ausztriában a vagyon őr 2500eurót kap adig mi itt, jó ha a 400 ft-ot 1000 ft-alatt nem szabadna a vagyonőrnek dolgozni! igen tisztelt munka adók,ott kicsivel kevesebb maradna!

Reszióradíj

Robi 68,2014.11.26 12:29

Még mindig kérdezném hogy a kötelező rezsióradíj vonatkozik az egyéniválallkozókra is??? Megköszönném ha tájékoztatnának!!!

Re: Reszióradíj

Szekrény,2014.11.27 11:34

Nem gondolnám, hogy a magánkézben lévő vagyonvédelmi cégekre ez kötelező érvényű lenne, magyarán ismét adtunk a sz.. nak egy pofont, mert ezzel a rendelettel körülbelül annyira sikerül majd kifehéríteni ezt az ágazatot, mint az építőipart sikerült nem oly rég. Medig tart még ez a maszatolás ebben a szakmában?

Re: Re: Reszióradíj

hasznos,2014.12.01 17:19

A rezsióradíj csak a közbeszerezésen nyert munkákra vonatkoznak. És mi lesz a vagyonőrök rezsióradíjával? Ugye nem gondolja senki, hogy Pintér S. cégein kívül más is nyerhet közbeszerzésen?

Re: Reszióradíj

Csak az igazat,2014.12.04 10:00

NEM VONATKOZIK!!!

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.30 19:42

Válasz-Tigana:-Valójában nem csak a munkavállalóikat/bennünket szakmabelieket kiemelten is/lopják meg valóságos tolvajtempóban az erre szakosodott fenti cégek,hanem az adókat/áfa/is benyelik! Utóbbi összegét éves szinten cca:35.Milliárd! forintra becsülik.Ezen bevétel/ek/kiesésével+kiemelt ellenőrzések bevezetésével a hatóságok,"lefejezni" készülnek, ezen tevékenységet iparszerüen üző költségvetési adócsalókat! Magyarán:-Talán sikerül bezárni ezt a kiskaput! Egyébként ezért már régóta visszatérően és kitartóan küzdenek az ágazatbeli szakszervezetek is! Különbözeti vizsga:-Jól érzékeled,folyamatos a "lehetőség"! Kell a pluszpénz a kamara vezetőinek és holdudvarának! Nézz csak utána,hogyan is hálálták meg ezt a napokban...

Május 35.

Tigana,2014.11.30 17:31

Azt jól érzékelem ,hogy még manapság is le lehetséges tenni a különbözeti vizsgát, azaz továbbképzési vizsgát, amely eredetileg 2014 január 1-ig volt abszolválható, majd szintén kizárólagosan a kitolt határidő végéig, azaz 2014 május 31-ig volt lehetséges elvégezni közel 12 ezer forintért ? Ha ez így van, akkor megint megkajáltattak sokunkat!

Add az életed nettó 400-ért!

Die Another Day,2014.11.30 17:13

"Még a helyszínen elfogták a rendőrök azt a 29 éves férfit, akit egy döbröntei telep biztonsági őrének szombat esti meggyilkolásával gyanúsítanak. A férfi a rendőrökre is rátámadt, amikor elfogták."
Megdöbbentő, megalázó, szánalmat keltő, siralmas. Meddig még?

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.27 20:09

Tigana-válasz:Azért jó hir ez,mert a szakmabeli munkavállalók jelentős részét "kamu munkaszerződéssel" trendszerüen Ők alkalmazzák papiron! Bejelentenek,de a járulékokat,TB-t,adót,már nem fizetik...és 3-6.havonta uj cégbe kezdődik minden elölről! Valamint a minimális szakmai órabért sem fizetik ki a kollégáknak/sokszor még a havi fizut sem/,nincs szabadság,utazási ktg.térités,munkaruha,etc...Nem is beszélve a milliárdos áfa-csalásaikról! Robi 68:Szerintem egyéni vállalkozókra nem vonatkozik az uj kötelező rezsióradij bevezetése! Ez egyenlőre csak az állami-önkormányzati megrendeléseknél kötelező! A versenyszférára egyenlőre kötelezően nem vonatkozik,de vannak azért már kedvező jelek,hogy elindulhatnak felfelé a legalacsonyabb órabérek.

Re: Munkaerő kölcsönzők

Tigana,2014.11.30 17:09

Köszi a válaszod, a körülményeket, kondíciókat,ki nem fizetett szabadságokat,munkabér pótlékokat, járulékokat, sajnos túl jól ismerem, azaz hírből sem ismerem, mióta eme csodálatos hivatást űzöm.Ellenben nem volnék adószakértő.A fordított ÁFA befizetés definíciója nem értem hogy lesz köszönőviszonyban ezen elmaradt kifizetésekkel!?

2015-.tól lesz kötelező min.bér?

Felháborodótt,2014.11.26 12:20

T. Cím!
Azt szeretném megkérdezni hogy a 2015-re vonatkozó rendelet voltaképpen hozz e kötelező fizetésemelést a munkavállalóknak?
"A kormány a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység minimális, általános forgalmi adó nélküli rezsióradíjának jövő évi legkisebb mértékét 1889 forintban határozta meg – a rendelettervezet a kormány honlapján jelent meg szerdán."
" főbb tételek közül az alapbér 679 forint"
annyinek kell lenni a min. bérnek?
Az egész cikknek itt a linkje, aki ebből kiokoskodni véli hogy mit hoz nekünk 2015 azt kérem ossza meg velem.
http://biztonsagpiac.hu/a-kormany-meghatarozta-a-rezsioradijat