Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Sümeg

elnök,2014.12.09 20:05

Keres meg privátba.

Kiss Zoltán Elnök

Re: Sümeg

Munkaügyek,2014.12.09 16:30

Remélem ismered az egy fecske nem csinál nyarat szólást! :) Vannak részigazságok az állításaidban, amikkel egyet kell értsek! Így van be vagyunk tojva, aminek nyilvánvaló okait kár lenne felsorolnom itt! Csak az egyik ok az, hogy ha te nem viszed el a melót a szegényes órabérért, majd elviszi más, aki bár nem biztos, hogy ugyanazt a minőséget nyújtja, de a célnak megfelehet.. amint a megbízó reklamál, majd keresünk mást. Bárcsak lenne anyagi tehetségem az ideális munkahely után kajtatnom, de az a fránya lakáshitel, az a sok élénksárga cetli, rajta a szolgáltatók nevével.. és még a gyerekek is éhesek, meg suliba oviba mennének! Őszintén örülök, hogy te ezt meg tudtad lépni! Egyet nem értek. Miért kell egy szakma munkavállalóit hibaforrásként a tehetetlenség fokmérőjeként emlegetni?! Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy példának okáért az éjszakás nővéreknek is maguknak kellett kiharcolniuk az éjszakai munkával járó bérpótlékaikat, vagy netalántán ez a munka törvénykönyvében meghatározott járandóság? Természetesen említhetnénk még számos, számtalan szakmát emellett. Mondom ezeket úgy, hogy nyertem már meg munkaügyi pert munkavállalóként. Sok minden változott azóta, igazad van ma már nem tenném, kiszolgáltatott lettem, a rendszer kiszolgáltatottja!És ezzel vissza is él, aki döntéshozó bármilyen szinten ebben a szakmában.

Re: Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.09 19:36

Válasz-Munkaügyek:Ajánlom kiemelt figyelmedbe/minden kollégáéba is/ ezen fórumon ELEMZÉS.2 cimen 2014.09.24-én megjelenteket! Sokak szerint ezt /is meg/ kellene lépnünk...

Re: Sümeg

Gumikéz,2014.12.09 16:40

Kíváncsi lennék arra, hogy egy minden részletre kiterjedő munkaügyi feljelentésedet követően, mennyi idő telne el addig a pontig, amíg ennek híre menne a vagyonvédelmi cégek belső berkein belül ellehetetlenítve a per utáni elhelyezkedésedet a hivatásban, amiben már annyi, anyagi, erkölcsi és még ki tudja milyen jellegű energiát fektettél?! :-)

Re: Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.09 19:19

Szemléletes-válasz:Gumikéz! Pajtás:A MI ESETÜNKET, olvashatod a Menü-Olvasónk levele rovatban! Kérünk vedd a fáradságot,-Te is-olvasd végig figyelmesen és tanulj belőle! Az "eset" óta is ugyanazon telephelyen dolgozunk! Az érintett- ismert nevü cég -pedig miután /ki/fizetett, aláiratott egy megegyezést,hogy "kölcsönösen hallgatunk az ügyről" Azóta lassan két év telt el...nem történt semmi...és nemhogy hire nem ment a szakmabeli cég között "ténykedésünknek",hanem még a telephelyet átvevő uj cég felé is titkolták a történteket!!! Szerintem:-Ugyanis a CÉG HIRNEVE fontosabb volt,a cégvezetés ezért igy döntött...Kiméletlen konkurenciaharc dul ugyanis a szakmabeli cégek között és "NEM KELL A TÖRTÉNET" !!! Ennyit az urban legend:-"feketelistás vagyonőrök listájáról"...

Sümeg

Toto,2014.12.09 17:46

Ezért kellene összefogni,és közösen fellépni,így nem tudnának semmit csinálni,hisz mindenkit nem küldhetnek el,ki termelné nekik a pénzt?Ha belenyugszol akkor felesleges siránkozni,hisz ők nem fognak a te érdekeidhez igazodni! Sajnos ők a kiskirályok ,bármilyen oldalról is nézzük! De ahol már tízen megértitek egymást ,és dolgoztok vagy tizenketten ,akkor lehetne lépni,hisz a munkát a munkaközvetítő vagy más kis alvállalkozó nem végzi el! ! Szomorú,hogy ez nyílt titok,és nem tesznek ellene!Ha megbírságolják őket, a te szabadságra ,táppénzre ,és egyéb juttatásra járó pénzedből könnyen kifizetik,és jócskán marad még a zsebükben ! El kellene érni ,hogy akiket már megfogtak ne dolgozhassanak ebben a szakmában más adószámmal ,más néven,de még a családtagjaik sem!Igazad van ,kell a gyerekeknek a kenyér,de ez csak morzsa ,és bele dögölhetünk akkor is a kalács az övék lesz,ha nem teszünk ellene!!!

Re: Re: Dunaujváros

Jog..,2014.12.06 13:08

Jogos! Személyes tapasztalatom, hogy az aktívak béreit tartják mesterségesen alacsonyan a "nyuggerek". A havi 100-on ezer BM nyugdíj mellé nekem is mindegy lenne, hogy 380 vagy 420 ft/óra lenne a mellékes! Nekik nem kizárólag ebből kell fenntartani magukat és a családjukat! Persze ez nem csak a volt BM dolgozókra jellemző.

Dunaujváros

Varga Attila,2014.12.04 10:56

Nem a rezsi órabéreket kell fixálni hanem a vagyon őrők nettó bérét! a rezsi órabendetkéne már tenni eben aszakmában,csak senki nem mer szembe menni a Belügyminiszterrel,igyhát olyan mintha semmi sem történt volna.

Re: Dunaujváros

Robi 68,2014.12.04 21:19

Én meg azt gondolom amíg ez a szakma tele van nyugdíjas rendőrrel katonával bányásszal addig ők sajnos letörik az árakat mert nekik elég a 350 Ft is mert a póstás viszi minden hónapban a havi 200 at!!! Addig amíg a nyugdíjas dolgozhat addig nem lesz tiszteséges fizetés és nem csak erre a szakmára vonatkozik!! Én azt gondolom aki nyugdijjas az üljön otthon az asszony szoknyáján de ne a munkanélküli terhére a munkahelyen!!!!

Re: Re: Dunaujváros

KÖLÖMBÖZETI VIZSGA,2014.12.05 07:43

Ez 100 %-ban igaz.Az említett "öregek" elvesztenék a nyugdíjukat,amennyiben nem feketén és szürkén foglalkoztatnák őket(vagy felhagynának az unalomból űzött munkavégzéssel),mivel a szokássá vált havi 240+ órára járó tisztességes bér már bőven meghaladná a limitet(túlórák+műszakpótlékok,persze nem készenlétis szerződéssel).Tisztelet a korhatárt betöltött,megalázó nyugdíjat kapó,40+ évet ledolgozott embereknek,akiktől senki nem sajnálja a munkát(remélem).

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.26 15:13

2015.év:A Munkaügyi hatóságok célkeresztjében! a munkaerő kölcsönzés,valamint az ágazatban bevezetik a forditott áfa fizetést/a kiterjedt adócsalások miatt/! VÉGRE!

Re: Munkaerő kölcsönzők

Tigana,2014.11.27 11:28

Ez nekünk, munkavállalóknak miért jó elmondaná valaki?

Re: Munkaerő kölcsönzők

Varga Attila,2014.12.04 11:07

Nesze semmi fogd meg jól!

Dunaujváros

Varga Attila,2014.12.04 11:02

hellyesbités,rendet kéne már tenni eben a szakmában,nem arezsi órabéreket manipulálni tisztességes pénzt adni a vagyon őrnek! mig Ausztriában a vagyon őr 2500eurót kap adig mi itt, jó ha a 400 ft-ot 1000 ft-alatt nem szabadna a vagyonőrnek dolgozni! igen tisztelt munka adók,ott kicsivel kevesebb maradna!

Reszióradíj

Robi 68,2014.11.26 12:29

Még mindig kérdezném hogy a kötelező rezsióradíj vonatkozik az egyéniválallkozókra is??? Megköszönném ha tájékoztatnának!!!

Re: Reszióradíj

Szekrény,2014.11.27 11:34

Nem gondolnám, hogy a magánkézben lévő vagyonvédelmi cégekre ez kötelező érvényű lenne, magyarán ismét adtunk a sz.. nak egy pofont, mert ezzel a rendelettel körülbelül annyira sikerül majd kifehéríteni ezt az ágazatot, mint az építőipart sikerült nem oly rég. Medig tart még ez a maszatolás ebben a szakmában?

Re: Re: Reszióradíj

hasznos,2014.12.01 17:19

A rezsióradíj csak a közbeszerezésen nyert munkákra vonatkoznak. És mi lesz a vagyonőrök rezsióradíjával? Ugye nem gondolja senki, hogy Pintér S. cégein kívül más is nyerhet közbeszerzésen?

Re: Reszióradíj

Csak az igazat,2014.12.04 10:00

NEM VONATKOZIK!!!

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.30 19:42

Válasz-Tigana:-Valójában nem csak a munkavállalóikat/bennünket szakmabelieket kiemelten is/lopják meg valóságos tolvajtempóban az erre szakosodott fenti cégek,hanem az adókat/áfa/is benyelik! Utóbbi összegét éves szinten cca:35.Milliárd! forintra becsülik.Ezen bevétel/ek/kiesésével+kiemelt ellenőrzések bevezetésével a hatóságok,"lefejezni" készülnek, ezen tevékenységet iparszerüen üző költségvetési adócsalókat! Magyarán:-Talán sikerül bezárni ezt a kiskaput! Egyébként ezért már régóta visszatérően és kitartóan küzdenek az ágazatbeli szakszervezetek is! Különbözeti vizsga:-Jól érzékeled,folyamatos a "lehetőség"! Kell a pluszpénz a kamara vezetőinek és holdudvarának! Nézz csak utána,hogyan is hálálták meg ezt a napokban...

Május 35.

Tigana,2014.11.30 17:31

Azt jól érzékelem ,hogy még manapság is le lehetséges tenni a különbözeti vizsgát, azaz továbbképzési vizsgát, amely eredetileg 2014 január 1-ig volt abszolválható, majd szintén kizárólagosan a kitolt határidő végéig, azaz 2014 május 31-ig volt lehetséges elvégezni közel 12 ezer forintért ? Ha ez így van, akkor megint megkajáltattak sokunkat!