Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

9022 Győr,Pálffy Miklós u.4.

Trestyén Imre,2013.06.02 15:05

Re: 9022 Győr,Pálffy Miklós u.4.

Trestyén Imre,2013.06.02 15:21

Nem mindegy,hogy bruttó,vagy nettó órabérről beszélünk!!!Mint ahogy a 114.000Ft is bruttó!!!Mellesleg ehhez havi hány munkaórát ír elő a törvény???

Válasz

FVSZ,2013.05.29 09:50

A nettó óradíjat alább ellehet olvasni, mert már százszor is leírtuk.
A kötelező továbbképzést a vagyonőröknek legfeljebb csak a töredéke fogja tudni elvégezni, ez 100%. Előbb-utóbb a kormány kénytelen lesz módosítani a határidőt, és kitolni jelentősen, vagy eltörölni, mert lehetetlent akarnak. Az EU-nál már megtörténtek a feljelentések ez ügyben több szervezet által is, hiszen a kettős tanfolyam, és kettős vizsgáztatás nem éppen EU joggal harmónikus a kettős nyilvántartásvezetéshez (másnéven kötelező kamarai tagsághoz) hasonlóan, ezért ezt biztosan meg fogják támadni.

AZ UNIÓ HADAT ÜZENT AZ ADÓCSALÓKNAK!

FVSZ,2013.05.23 06:29

AZ UNIÓ HADAT ÜZENT AZ ADÓCSALÓKNAK!

2013. május 22. szerda 20:23 |

Folytatódnak a tagállami és uniós erőfeszítések az egységes energiapiac megteremtése és az adóelkerülés, adócsalás, valamint az agresszív adótervezés visszaszorítása érdekében - gyakorlatilag ebben sikerült megállapodniuk szerdai csúcstalálkozójukon az Európai Unió állam- és kormányfőinek.

Herman Van Rompuy, az Európai Tanács belga elnöke a tanácskozást követő sajtóértekezleten úgy fogalmazott, hogy mindkét kérdés kulcsfontosságú az európai gazdaság és a háztartások számára egyaránt.

Az egykori belga kormányfő úgy vélekedett, hogy világszerte energiaforradalom és versenyfutás zajlik az energiaforrásokért, Európában pedig egyre magasabbak az energiaárak. Van Rompuy arra az álláspontra helyezkedett, hogy a láthatáron sem látszik semmi olyan, amely ezt a helyzetet alapjaiban megváltoztatná, ezért egyszerre több fronton kell intézkedni.

A tanács elnöke szerint van még hová fejlődnie az uniónak az energiahatékonyság terén, a jelenleg 27, hamarosan 28 tagállam piacát pedig mihamarabb egységesíteni kell, egyetlen, közös piaccá kell alakítani. A tagállamok már korábban vállalták, hogy ennek szabályait 2014-re megteremtik, 2015-re pedig azok az összekapcsolási pontok is megépülnek, amelyeknek köszönhetően egyetlen tagállam sem válhat elszigeteltté. A belga politikus szerint a forrásokat, a szállítókat, a kínálatot is diverzifikálni kell, a cél az, hogy egyetlen tagállam se függjön csupán egyetlen energiaszállítótól, vagy ellátási útvonaltól.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke azt fűzte hozzá a kérdéshez, hogy a tagállamok vezetői által elfogadott úgynevezett végkövetkeztetés tükrözi a bizottság céljait.

"A világ energiatérképe változik, és nem Európa javára, de ebbe nem kell belenyugodnunk" - hangoztatta Barroso.

A csúcstalálkozó végeztével nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a bizottság feladata az, hogy felülvizsgálja az állami támogatásokra vonatkozó szabályokat az energetikai és környezetvédelmi beruházások előmozdítása érdekében, valamint még az év vége előtt tegyen közzé elemzést arról, hogy a tagállamok energiaárait milyen összetevők milyen irányban alakítják, ennek milyen hatása van a háztartásokra, a kis- és középvállalkozásokra, az intenzív energiafelhasználású iparágakra és Európa versenyképességére.

A csúcstalálkozó másik fő témája az adóelkerülés elleni küzdelem volt, amelyet Herman Van Rompuy igazságosság és hitelesség kérdésének nevezett. Rámutatott, hogy az adókérdések mindig érzékenyek, ezért az uniós szerződés is egyhangú döntések szükségességét írja elő ezekben az ügyekben, de úgy vélte, hogy az adóelkerülést természeténél fogva egyetlen tagállam sem tudja egyedül visszaszorítani.

Közös fellépésről beszélünk ebben az ügyben, nem adóharmonizációról - nyomatékosította az Európai Tanács elnöke, aki szerint több olyan kérdésben is sikerült előrelépni, amelyben eddig nem volt tapasztalható elmozdulás. Egyenesen áttörésnek nevezte például az áfacsalások elleni fellépés terén elért haladást. Ezzel kapcsolatban a tagállamok arról állapodtak meg, hogy szakminisztereik június végéig megállapodnak az erre vonatkozó irányelvről, és arról, hogy hogyan alkalmazhatják a tagországok a fordított áfakivetést. A bizottság feladata ebben a kérdésben az, hogy még június vége előtt előálljon a javaslattal, amelynek értelmében automatikussá válhat az uniós tagországok közötti információcsere a jövedelmek minden fajtájára vonatkozóan.
http://www.hirado.hu/Hirek/2013/05/22/20/Az_unio_hadat_uzen_az_adocsaloknak.aspx

Köszönölevél melléklet

Csak az igazat,2013.05.21 13:47

Respect és köszönet :FVSZ/Kiss Zoli/! Mint a szakszervezet egyik "mezei" tagja:Ezuton a nagy nyilvánosság előtt is szeretném megköszönni/kicsit elkésve.../a valóban hatékony,tényleges és eredményes segitséget! Mert szavak helyett ügyemben ,TETTEK következtek...és ténylegesen is kiharcoltuk, azt ami járt/elmaradt munkabér-járandóságok/ Összefogásban,a lojalitást ismerve! Egy közös szakmai érdekképviseleti szervezetben/FVSZ/! Mert napjainkra a security szakszervezeti tagság létjogosultságát "éljük"! Kérek minden szakmabeli kollégát,éljen vele...Tanulságként a teljes "történet" ,nemsokára olvasható lesz:ITT!

CSAK A BAJ VAN A VAGYONŐRÖK TOVÁBBKÉPZÉSÉVEL?!

FVSZ,2013.05.13 18:25

CSAK A BAJ VAN A VAGYONŐRÖK TOVÁBBKÉPZÉSÉVEL?!
http://biztonsagpiac.hu/csak-a-baj-van-a-vagyonorok-tovabbkepzesevel

Új tananyag megszerzése alternatív úton, "ingyen"?

Volt kolléga,2013.04.22 12:54

Üdv, tisztelt Kollégák!

Ha jól sejtem, a következő oldalon adnak tájékoztatást az új tananyag elsajátításáról: http://www.szvmszk.hu/index.php?&pg=hirek&do=read&newsID=302

Itt Internetről letölthető változatot említenek, aminek az ára 11.595 Ft. Ki lehetne ezt védeni úgy, hogy mondjuk ebben a szakszervezetben összedobjuk a pénzt egyre, azt lekérjük, és a teljes közösség számára ingyen elérhetővé tesszük?

Ugyanis én is, mint a legtöbb őr megtanultam a jogszabályok sorrendiségét, ami úgy szól, hogy a felsőbb szintű jogszabály a mérvadó, és nem ellenkezhet vele, ami alatta van. Így az ingyenes oktatásban való részvétel joga sérül, tehát ha jogi útra terelné valaki ezt, a bíróság nem állapíthatnámeg az igazát, lévén nem kérhetnek pénzt érte, ha kötelező.
Vagy kivédték ezt valami csellel, hogy az meet vizsgázni, a saját azonosítójával regisztrált be a letöltésnél?

Az összefogásban nem hiszek, mert itt nem egy országos méretű "ellenség" van, akivel szemben erőt kellene demonstrálni, hanem sok kicsi vállalkozó. És mindenki helyi szinten kell, hogylerendezze a csatáját, amibe sajnos nem sok eséllyel indul...

Köszönöm, hogy végigolvastátok!
Egy volt kolléga, aki vissza akar térni a szakmába

Re: Új tananyag megszerzése alternatív úton, "ingyen"?

kiss zoltán,2013.05.01 10:32

Igen is csak az összefogás az amivel valami elérhető. De sajnos te nem úgy látod , egyre töbször keresnek meg emberek akik most jöttek rá csak mi segíthetünk.

Kiss Zoltán
fvsz elnök

Szabó Károlynak válasz

FVSZ,2013.04.28 07:27

Kedves Károly!
A kitűzőn az arcképnek, a névnek, egy azonosítószámnak, a fővállalkozónak, és, ha van, akkor a munkaszerződés szerinti munkáltatónak a neve kell, hogy rajta legyen. A formaruhán is a munkaviszonyban álló cég neve, lógója, és a vagyonőr felirat kell, hogy legyen.

8200 Veszprém, Radnóti tér 2

Szabó Károly,2013.04.26 08:27

Érdeklődnék , van-e előírás arra , miket kell tartalmazzon a biztonsági őr kitűzője ?

FRISS RIPORT

FVSZ,2013.04.25 23:28

KEDVES KOLLÉGÁK!
JAVASOLJUK MEGNÉZNI AZ ALÁBBI LINKEN A VIDEÓT A 2. ÓRÁNÁL:
http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Ma%20Reggel.aspx

Ismeri valaki ezt a céget: REÁL VÉD KFT.

Zoltán,2013.04.24 12:37

Fontos volna, mert munkalehetőséget kínálnak.
Tapasztalat nélkül nem akarok belevágni!

Köszönöm:Zoltán vagyonőr

Volt Kollégának válasz

FVSZ,2013.04.23 15:14

Egyelőre még nincs hivatalos tananyag sem, de amit eddig láttunk (tervezetet) nagy részt megegyezik az eddigi tananyaggal. Az alapvető szakmai elmélet ugyanaz, a BTK még a régi, a szabálysértési jogból alig van újítás, és a BE sem változott.

Trestyén Imrének válasz.

FVSZ,2013.04.19 23:45

390/2012. (XII. 20.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés
(Ajánlott olvasmány!)

Kemenczei Róbertnek válasz

FVSZ,2013.04.03 07:17

Tisztelt Kolléga!
2013-ban bruttó 655, nettó 545 Ft a kötelező legkisebb órabér a vagyonőröknek. Este 18:00 és reggel 06:00 között 30%-os műszakpótlék is jár, valamint a havi 174 órán felül ledolgozott órákért 50%-os túlóra pótlék. Munkaszüneti napon 50%-os pótlék + egy szabadnap, vagy 100%-os pótlék jár.
Ha készenléti jellegű a munkakör, és annak tényleges felételéei fennállnak, vagyis 8 óra aktív pihenés jár a 24 órás szolgálat alatt, ill., a teljes munkaidő egyharmadában lehet aktívan megszakítás nélkül pihenni, akkor nem járnak a pótlékok.

Köszöm válaszukat

kemenczei Róbert,2013.04.03 09:14

Tisztelt Szakszervezet!

Nagyon köszönöm a válaszukat!

Üdvözlettel: Kemenczei Róbert

Re: Kemenczei Róbertnek válasz

Trestyén Imre,2013.04.18 22:25

Ezt honnan veszed?Kíváncsi lennék rá!!!Én 450Ft-ot kapok bankban,fegyveres biztonsági őrként!!!Vérlázító!!!

Gadácsi Péternek válasz

FVSZ,2013.04.03 07:33

Tisztelt Kolléga!
Nem a Munkaügyi Központ ügyintézőjének a dolga eldönteni, hogy mely Országos Képzési Jegyzékben szereplő azonosítóval ellátott foglalkozás minősül szakmának, hiszen ez egy középfokú szakképzettség. Úgy gondolom, hogy ezt az esetet érdemes lenne a felügyeleti szervhez felvinni, mert ilyet nem tehet meg senki sem. Számos vagyonőr munkavállaló (köztük én is) voltunk, és most is vannak az ország minden Munkaügyi Központjában regisztrálva vagyonőrként, és, hogy ilyen állást keresnek. Az Ön helyébe leírnám részletesen ezt az esetet címmel névvel és konkrétumokkal ellátva, és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak elküldeném egy panasz formájában.
A kötelező továbbképzés jelen formája diszkriminatív, ugyanis azoknak nem kell elvégezni ezt a tréninget, akiknek rendőr, vagy bármilyen BM-es intézményben elvégzett végzettségük van, csak a vagyonőr és biztonsági őr végzettségűeknek. Az is diszkrimiatív, hogy a vagyonőrökön kívül mindenki másnak (pl. közterület felügyelőknek, halőröknek, vadőröknek, természetvédelmi őröknek, stb.) a munkáltatóik fizetik ki az egész képzést, és nem vonják le a munkavállalóktól. Tehát csak a vagyonőröknek kell saját anyagi terhére kifizetni ezt a képzést.
Már az előző hónap közepén kellett volna indulnia a képzéseknek, de a BM többször vissza utasította a Kamara által elkészített tananyagokat, és még mindíg nem indult sehol se ilyen tanfolyam, pedig van 100-150 ezer vagyonőr, akiknek a felét se fogják tudni levizsgáztatni, és már a 4. hónapban járunk az évből. Ekkora létszámot biztos, hogy nem fognak tudni levizsgáztatni, így vagy megbukik ez a rendszer, és kénytelenek lesznek eltörölni ezt a jogszabályt, vagy kitolják a határidőt még egy évvel.
A munkabérből való levonás akár sikkasztás, vagy hűtlen kezelés is lehet, ami bűncselekmény. A formaruhát csak akkor vonhatják le, ha szándékosan kárt okoz benne valaki a kihordási időn belül (ami max. 2 év!)
Ha a készenléti jellegű munkakör feltételei nem állnak fenn, akkor még bérpótlékok is járnak.
A Kollégái nem fognak úgy járni, hogy nem lesz munkájuk, mert egy másik cég majd átveszi őket, tehát nyugodtan feljelentheti a volt munkaadót a Munkaügyi Felügyelőségnél, és a Rendőrségnél a jogsértések miatt. Az elmaradt járandóságokat utólag is lehet követelni a Bíróságon.
Ha belép a szakszervezetbe, akkor segítünk mindenben.

Re: Gadácsi Péternek válasz

Gadácsi Péter,2013.04.03 13:17

Nagyon szépen köszönöm ! Üdvözlettel Gadácsi Péter

Re: Kaposvár

Gadácsi Péter,2013.04.02 19:46

A KAPOSVÁRI TEJÜZEM BIZTONSÁGI SZOLGÁLATA EGY SZEKSZÁRDI CÉG 240 ÓRÁBAN DOLGOZTAM NÁLUK 60 EZER FORINTÉRT A TÖBBI PÉNZT VISSZATARTOTTÁK OLYAN CÍMSZÓVAL HOGY MUNKARUHA 1DB PULÓVER 2DB PÓLÓ 20 EZER !!! EGY KOCKÁS PAPÍRON AKARTÁK HOGY EZT ELISMERJEM BÉRPAPÍR NEM VOLT MIKOR AZT MONDTAM HOGY A MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGHEZ MEGYEK AZT MONDTÁK NE FENYEGETŐZZEK MERT ÚGYSEM ÉREK EL SEMMIT EZT CSAK AZÉRT ÍRTAM LE HOGY NEHOGY MÁS KOLLÉGÁM IS ÍGY JÁRJON VELÜK KAPOSVÁRON (ÉN EGY HÓNAPOT VOLTAM CSAK ITT ÉS TANULTAM BELŐLE SAJNOS...)